Recepten

  • Appelkaneel parfait met lange vingers

    Ik was vroeger echt gek op ijs. Dat is grappig, ...

  • Appeltjes van Oranje: Oranjebitter en de Oranje-Nassaus

    Vandaag is het Koningsdag, een dag die ik ...

  • Aziatische superfoodsalade van warm gerookte zalm, quinoa en avocado

    In het najaar eten we een stuk minder salades ...

  • Bibimbap – Korean comfort food

    Ik denk dat ik een jaar of zes geleden voor ...

  • Brandade met makreel, gekonfijte citroen en tomatenrelish (bonus: brandade kroketjes)

    Brandade is een gerecht dat de laatste tijd ...

  • Bread and butter pudding – Britse broodpudding

    Nadat ik twee weken geleden brioche maakte, ...

  • Broodjes Surinaamse kip-kerrie met zuurgoed

    Als kind aten we altijd geweldig lekker ...

  • Carmelitas: Havermout-karamel bars

    Soms wil je gewoon verdwijnen in een veel ...

  • Chateaubriand à l’échalote – Chateaubriand: het neusje van de ossenhaas

    Ik heb mijn hand weten te leggen op een ...

  • Clubsandwich

    Met het weekend voor de deur kunnen we wel ...

  • Drie klassieke dressings voor ijsbergsla

    Nu de kou uit de lucht is na IJsheiligen, ...

  • Druk druk druk: Spicy, Asian salade van groentenoodles én een persoonlijk bericht

    Madame Sjalot (ik dus), heeft het druk. ...

  • Easy budget aardappelgratin – Maar oh zo lekker

    Ik publiceer niet zo gek vaak heel simpele ...

  • Eggs Benedict: het beste ontbijt ooit!

    Eggs Benedict, ook wel l'Oeuf Benedictine ...

  • FASTFOOD FRIDAY – De ultieme Berliner kipburger

    Toen vriendin N. nog vlees at, genoot ze ...

  • Fastfood friday: homemade lahmacuns (Turkse pizza)

    Soms is een vette hap geweldig lekker. Dit ...

  • Flammkuchen / tarte flambée – Elzasser Pizza

    Dit recept kan eigenlijk altijd, maar in ...

  • Garnalencocktail – Retro geluk in een glas

    Pasen staat alweer voor de deur en al kunnen ...

  • Geroosterde Polderhoen met citroen, knoflook en Provençaalse kruiden

    Toen ik bij de poelier ineens, na wekenlange, ...

  • Getest: Jiggly Soufflé Pancakes – Zijn Japanse fluffy pannenkoeken de hype waard?

    Plotseling waren ze overal: de hoge soufflé ...

  • Gnocchi met blauwe kaasroom, zongedroogde tomaat en pijnboompitten

    Sommige heerlijke gerechten met een luxe ...

  • Het simpelste recept ooit: “Iets” met kerrie

    Het simpelste gerecht dat ik ken en af en ...

  • Homemade granola met véél noten

    Aan het begin van de health hype vond ik ...

  • Indiaas – Budget Butter chicken: Romige, Indiase kip zoals het bedoeld is

    Ik ben gék op Indiase curries! Het is een ...

  • Indiaas – Nom Nom Naan: brood van maar twee ingrediënten (okee, drie dan)

    Ik ben gék op Indiase curries! Het is een ...

  • Indiaas – Pilau rijst: De perfecte metgezel voor curries

    Ik ben gék op Indiase curries! Het is een ...

  • KERST – Beenham met whiskey-honey-mustard glaze

    Ik vind een hammetje altijd uitermate kerstig. ...

  • KERST – Biscuitdeeg met reblochon en kummelroom (Kaas)

    Met kerst is het leuk om eens iets bijzonders ...

  • KERST – Glüh Dich Glücklich Glühwein & Mulled Cider from the Borough (drank)

    Tsja, elk jaar weer de vraag "wat eten we ...

  • KERST – Kerstmenu: bijlagen (bijgerechten)

    Het is natuurlijk hartstikke mooi om een ...

  • KERST – Kerstmenu: Gravad Lax (voorgerecht)

    Kook deze kerst mee met Madame Sjalot! Er ...

  • KERST – Pompoenbroodjes met honing glaze

    Toen de coronacrisis begon, ben ik uitgebreid ...

  • KERST – Soep van gerookte rode biet met mierikswortelroom (tussengerecht)

    Madame Sjalot kookt deze kerst een 5-gangendiner ...

  • KERST – Sticky Toffee Pudding (dessert)

    Bij een (kerst)diner hoort natuurlijk ook ...

  • KERST – Tarte tatin van gekarameliseerde sjalotten (bijgerecht/vega hoofdgerecht)

    Er staan eigenlijk nog veel te weinig recepten ...

  • KERST – Zeeduivel medaillons met romige appelsaus, zuurkool, serranoham en zeekraal

    Toen ik in mijn tweede studiejaar zat, deed ...

  • Kimchi Jeon – Pannenkoekjes met kimchi

    Belofte maakt schuld, althans, zo luidt ...

  • Kimchi: Koreaanse, gefermenteerde kool

    Allereerst wens ik jullie, mijn lezers, ...

  • Moederdag: Tarte au citron meringuée – Lemon meringue pie

    Zondag is een speciale dag: de dag om je ...

  • OUD & NIEUW – Feest Croquembouche

    Wat moet je maken met Oud en Nieuw? Ik zou ...

  • Pepernoten Panna Cotta – SINTERKLAAS

    De Sint is alweer een tijdje in het land ...

  • Recept: maak overheerlijke Chili Cheese Dogs

    Ik hou eigenlijk niet erg van hotdogs. Totdat ...

  • RENDANG – Indonesische Rendang Daging Sapi van mijn grootvader

    Al van jongs af aan is de Indonesische keuken ...

  • Rucola stamppot met zongedroogde tomaat, olijf, basilicum en champignonjus

    Op de valreep van de overgang van winter ...

  • Salmorejo Cordobés: ijskoude, Spaanse tomatensoep (lekkerder dan gazpacho!)

    Aangezien de zomer ons nog niet helemaal ...

  • Sassy Sangria! Het ultieme Sangria recept

    Ik maak al jaren Sangria, maar ik drink ...

  • Sjalot’s, Scary, Spicy pompoensoep

    Pompoensoep is zo'n typisch gerecht dat ...

  • Soto Ayam yam yam yam – De beste kippensoep ooit

    Nu de feestdagen voorbij zijn, de kou toeslaat ...

  • Sticky toffee bananabread – Bananenbrood met karamelschotsen

    Comfortfood voor de herfst: dat is waar ...

  • Tahu Ketoprak – Indonesische lauwwarme salade (vegan)

    Tahu Ketoprak is een van mijn Indonesische ...

  • TIKTOK TORTILLA TOSTI – Easy lunch quesadilla

    Het was een ware trend op TikTok vorige ...

  • Van Blue Monday naar Jolly January – Comfortfood

    Gisteren was het Blue Monday: de dag waarop ...

  • Vega carpaccio van rode- en gouden biet met geitenkaas en geroosterde hazelnoten

    Ben je op zoek naar een lekker, vegetarisch ...

  • Week zonder vlees – Review: Boekoeloekoe burger

    Het is deze week de nationale Week zonder ...