Appelkaneel parfait met lange vingers
Ik was vroeger echt gek op ijs. Dat is grappig, ...
Appeltjes van Oranje: Oranjebitter en de Oranje-Nassaus
Vandaag is het Koningsdag, een dag die ik ...
Aziatische superfoodsalade van warm gerookte zalm, quinoa en avocado
In het najaar eten we een stuk minder salades ...
Bibimbap – Korean comfort food
Ik denk dat ik een jaar of zes geleden voor ...
Brandade met makreel, gekonfijte citroen en tomatenrelish (bonus: brandade kroketjes)
Brandade is een gerecht dat de laatste tijd ...
Bread and butter pudding – Britse broodpudding
Nadat ik twee weken geleden brioche maakte, ...
Broodjes Surinaamse kip-kerrie met zuurgoed
Als kind aten we altijd geweldig lekker ...
Carmelitas: Havermout-karamel bars
Soms wil je gewoon verdwijnen in een veel ...
Chateaubriand à l’échalote – Chateaubriand: het neusje van de ossenhaas
Ik heb mijn hand weten te leggen op een ...
Clubsandwich
Met het weekend voor de deur kunnen we wel ...
Drie klassieke dressings voor ijsbergsla
Nu de kou uit de lucht is na IJsheiligen, ...
Druk druk druk: Spicy, Asian salade van groentenoodles én een persoonlijk bericht
Madame Sjalot (ik dus), heeft het druk. ...
Easy budget aardappelgratin – Maar oh zo lekker
Ik publiceer niet zo gek vaak heel simpele ...
Eggs Benedict: het beste ontbijt ooit!
Eggs Benedict, ook wel l'Oeuf Benedictine ...
FASTFOOD FRIDAY – De ultieme Berliner kipburger
Toen vriendin N. nog vlees at, genoot ze ...
Fastfood friday: homemade lahmacuns (Turkse pizza)
Soms is een vette hap geweldig lekker. Dit ...
Flammkuchen / tarte flambée – Elzasser Pizza
Dit recept kan eigenlijk altijd, maar in ...
Garnalencocktail – Retro geluk in een glas
Pasen staat alweer voor de deur en al kunnen ...
Geroosterde Polderhoen met citroen, knoflook en Provençaalse kruiden
Toen ik bij de poelier ineens, na wekenlange, ...
Getest: Jiggly Soufflé Pancakes – Zijn Japanse fluffy pannenkoeken de hype waard?
Plotseling waren ze overal: de hoge soufflé ...
Gnocchi met blauwe kaasroom, zongedroogde tomaat en pijnboompitten
Sommige heerlijke gerechten met een luxe ...
Het simpelste recept ooit: “Iets” met kerrie
Het simpelste gerecht dat ik ken en af en ...
Homemade granola met véél noten
Aan het begin van de health hype vond ik ...
Indiaas – Budget Butter chicken: Romige, Indiase kip zoals het bedoeld is
Ik ben gék op Indiase curries! Het is een ...
Indiaas – Nom Nom Naan: brood van maar twee ingrediënten (okee, drie dan)
Ik ben gék op Indiase curries! Het is een ...
Indiaas – Pilau rijst: De perfecte metgezel voor curries
Ik ben gék op Indiase curries! Het is een ...
KERST – Beenham met whiskey-honey-mustard glaze
Ik vind een hammetje altijd uitermate kerstig. ...
KERST – Biscuitdeeg met reblochon en kummelroom (Kaas)
Met kerst is het leuk om eens iets bijzonders ...
KERST – Glüh Dich Glücklich Glühwein & Mulled Cider from the Borough (drank)
Tsja, elk jaar weer de vraag "wat eten we ...
KERST – Kerstmenu: bijlagen (bijgerechten)
Het is natuurlijk hartstikke mooi om een ...
KERST – Kerstmenu: Gravad Lax (voorgerecht)
Kook deze kerst mee met Madame Sjalot! Er ...
KERST – Pompoenbroodjes met honing glaze
Toen de coronacrisis begon, ben ik uitgebreid ...
KERST – Soep van gerookte rode biet met mierikswortelroom (tussengerecht)
Madame Sjalot kookt deze kerst een 5-gangendiner ...
KERST – Sticky Toffee Pudding (dessert)
Bij een (kerst)diner hoort natuurlijk ook ...
KERST – Tarte tatin van gekarameliseerde sjalotten (bijgerecht/vega hoofdgerecht)
Er staan eigenlijk nog veel te weinig recepten ...
KERST – Zeeduivel medaillons met romige appelsaus, zuurkool, serranoham en zeekraal
Toen ik in mijn tweede studiejaar zat, deed ...
Kimchi Jeon – Pannenkoekjes met kimchi
Belofte maakt schuld, althans, zo luidt ...
Kimchi: Koreaanse, gefermenteerde kool
Allereerst wens ik jullie, mijn lezers, ...
Moederdag: Tarte au citron meringuée – Lemon meringue pie
Zondag is een speciale dag: de dag om je ...
OUD & NIEUW – Feest Croquembouche
Wat moet je maken met Oud en Nieuw? Ik zou ...
Pepernoten Panna Cotta – SINTERKLAAS
De Sint is alweer een tijdje in het land ...
Recept: maak overheerlijke Chili Cheese Dogs
Ik hou eigenlijk niet erg van hotdogs. Totdat ...
RENDANG – Indonesische Rendang Daging Sapi van mijn grootvader
Al van jongs af aan is de Indonesische keuken ...
Rucola stamppot met zongedroogde tomaat, olijf, basilicum en champignonjus
Op de valreep van de overgang van winter ...
Salmorejo Cordobés: ijskoude, Spaanse tomatensoep (lekkerder dan gazpacho!)
Aangezien de zomer ons nog niet helemaal ...
Sassy Sangria! Het ultieme Sangria recept
Ik maak al jaren Sangria, maar ik drink ...
Sjalot’s, Scary, Spicy pompoensoep
Pompoensoep is zo'n typisch gerecht dat ...
Soto Ayam yam yam yam – De beste kippensoep ooit
Nu de feestdagen voorbij zijn, de kou toeslaat ...
Sticky toffee bananabread – Bananenbrood met karamelschotsen
Comfortfood voor de herfst: dat is waar ...
Tahu Ketoprak – Indonesische lauwwarme salade (vegan)
Tahu Ketoprak is een van mijn Indonesische ...
TIKTOK TORTILLA TOSTI – Easy lunch quesadilla
Het was een ware trend op TikTok vorige ...
Van Blue Monday naar Jolly January – Comfortfood
Gisteren was het Blue Monday: de dag waarop ...
Vega carpaccio van rode- en gouden biet met geitenkaas en geroosterde hazelnoten
Ben je op zoek naar een lekker, vegetarisch ...
Week zonder vlees – Review: Boekoeloekoe burger
Het is deze week de nationale Week zonder ...