Het simpelste recept ooit: “Iets” met kerrie

Het simpelste recept ooit: “Iets” met kerrie

Het simpelste gerecht dat ik ken en af en toe maak is kip kerrie. Dan bedoel ik niet de Hindoestaanse kip kerrie die ik gebruik om Surinaamse broodjes te maken, maar echt basic kip kerrie met rijst. Het is het ultieme studentenrecept: lekker, vettig en voedzaam en je kunt er doorheen gooien wat je wilt. Ben jij benieuwd hoe je dit supersnelle, makkelijke gerecht in een mum van tijd op tafel krijgt? Lees dan snel verder!

Zoals gezegd is het een heel simpel recept, met maar weinig ingrediënten, waar je ook nog eens heel veel kanten op kan qua groente en vlees. Het is daarmee zowel een vegetarisch recept, als een vlees recept. Je kunt het zo gezond en ongezond maken als je wilt. Ik maakte dit vorig jaar regelmatig toen we aan het verbouwen en verhuizen waren en de bezorgmaaltijden ons de neus uitkwamen. Ik had maar heel weinig materiaal, tijd en zin om te koken en dit was dan nog nét haalbaar.

Op vakanties waar de kookomstandigheden meestal niet helemaal ultiem zijn, maak ik dit recept regelmatig. Ik heb hier helaas geen mooi historisch verhaal bij, want het is eigenlijk geen gerecht met een duidelijke achtergrond. Het heeft dan ook vrij weinig te maken met Indiase curry’s en Surinaamse massala. Maar daarom niet minder lekker!

'iets' met kerrie foto

Ondertussen is dit recept een soort guilty pleasure geworden. Het is niet erg culinair hoogstaand, maar stiekem verslavend goed. Als we echt geen zin hebben om te koken en snel wat willen eten, maar het nog wel een beetje normaal moet zijn, eten we dit met bijvoorbeeld rijst en een komkommersalade. Heel basic, maar af en toe zo lekker!

Ik gebruik voor dit recept de kerrie die ik in de winkel kan vinden en me goed lijkt. Ik heb zowel de hot kerrie variant van de Jumbo als een potje Ducros Curry Madras van de Le Clerc uit Frankrijk staan. Die laatste is heerlijk, maar hier lastig verkrijgbaar, vermoed ik zo. Kijk gewoon zelf in de winkel wat je geschikt lijkt en dan kun je dat prima gebruiken. Een kleine sidenote: gebruik in géén geval echte Hindoestaanse massala, want we bakken de kerrie niet en de massala kan ongebakken giftig zijn.

kerrie en chili in iets met kerrie

Je kunt altijd nog extra kruiden toevoegen zoals chilipoeder of komijn. Wij houden van spicy, dus we doen er soms nog wat extra chili door. Kijk vooral naar wat je zelf lekker vindt en experimenteer erop los, want daar is dit recept bij uitstek geschikt voor!

'iets' met kerrie foto

Madame Sjalot’s quick & easy kip (of iets anders) kerrie!

4 van 1 stem

Ingrediënten
  

  • Gesneden basisproduct(en) zoals: kippendijen, champignons, kouseband, paprika, Halloumi, wat je maar wilt!
  • 1 ui, gesnipperd
  • 5 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 groot kuipje crème fraîche
  • 25 gram kerriepoeder naar keuze
  • Optioneel: scheutje bouillon (of een bouillonblokje)
  • Optioneel: scheutje honing of agavesiroop

Instructies
 

  • Bak in een koekenpan de kip, groente, Halloumi gaar en gooi eventueel overtollig vocht weg (of giet af).
  • Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe en fruit een minuut of drie aan.
  • Voeg de crème fraîche toe en laat smelten. Voeg vervolgens de kerrie toe en meng goed door.
  • Optioneel kun je een beetje bouillon toevoegen en/of iets zoetigs en peper en zout om het op smaak te brengen.
  • Serveer direct met bijvoorbeeld witte rijst, mihoen of naanbrood. Gefeliciteerd, je hebt net in tien minuten een heel gerecht op tafel gezet!

Maken jullie weleens een super simpel en snel gerecht als dit? Ik hoor graag jullie versie van een snel zelfgemaakt maal! Laat het me weten in de comments of op Instagram via @madamesjalot of #madamesjalot!

Cheers!

madame sjalot handtekening4


4 gedachten over “Het simpelste recept ooit: “Iets” met kerrie”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept