Europa

  • Appelkaneel parfait met lange vingers

    Ik was vroeger echt gek op ijs. Dat is grappig, ...

  • Appeltjes van Oranje: Oranjebitter en de Oranje-Nassaus

    Vandaag is het Koningsdag, een dag die ik ...

  • Bourgogne: De wijnen – Makkelijker kunnen we het niet maken. Wél leuker.

    Ik schreef al eerder over mijn reis naar ...

  • Brandade met makreel, gekonfijte citroen en tomatenrelish (bonus: brandade kroketjes)

    Brandade is een gerecht dat de laatste tijd ...

  • Bread and butter pudding – Britse broodpudding

    Nadat ik twee weken geleden brioche maakte, ...

  • Brioche Buns – Boterige, luchtige bollen

    Er is maar weinig zo lekker in het weekend ...

  • Chateaubriand à l’échalote – Chateaubriand: het neusje van de ossenhaas

    Ik heb mijn hand weten te leggen op een ...

  • Clubsandwich

    Met het weekend voor de deur kunnen we wel ...

  • Easy budget aardappelgratin – Maar oh zo lekker

    Ik publiceer niet zo gek vaak heel simpele ...

  • Eggs Benedict: het beste ontbijt ooit!

    Eggs Benedict, ook wel l'Oeuf Benedictine ...

  • Flammkuchen / tarte flambée – Elzasser Pizza

    Dit recept kan eigenlijk altijd, maar in ...

  • Garnalencocktail – Retro geluk in een glas

    Pasen staat alweer voor de deur en al kunnen ...

  • Geroosterde Polderhoen met citroen, knoflook en Provençaalse kruiden

    Toen ik bij de poelier ineens, na wekenlange, ...

  • Het simpelste recept ooit: “Iets” met kerrie

    Het simpelste gerecht dat ik ken en af en ...

  • Homemade kibbeling met remouladesaus – Een ode aan Christa

    Omdat ik deze week tot 'frituurweek' heb ...

  • Jamie’s Insanity Burger met Angus burger van The Frozen Butcher (fastfood friday)

    Ik dacht: ik gooi er weer eens een Fastfood ...

  • KERST – Beenham met whiskey-honey-mustard glaze

    Ik vind een hammetje altijd uitermate kerstig. ...

  • KERST – Glüh Dich Glücklich Glühwein & Mulled Cider from the Borough (drank)

    Tsja, elk jaar weer de vraag "wat eten we ...

  • KERST – Kerstmenu: Gravad Lax (voorgerecht)

    Kook deze kerst mee met Madame Sjalot! Er ...

  • KERST – Sticky Toffee Pudding (dessert)

    Bij een (kerst)diner hoort natuurlijk ook ...

  • KERST – Tarte tatin van gekarameliseerde sjalotten (bijgerecht/vega hoofdgerecht)

    Er staan eigenlijk nog veel te weinig recepten ...

  • KERST – Zeeduivel medaillons met romige appelsaus, zuurkool, serranoham en zeekraal

    Toen ik in mijn tweede studiejaar zat, deed ...

  • Lemon curd: When live gives you lemons, make lemon curd!

    Vorige week begon het plotseling te kriebelen: ...

  • Moederdag: Tarte au citron meringuée – Lemon meringue pie

    Zondag is een speciale dag: de dag om je ...

  • OUD & NIEUW – Feest Croquembouche

    Wat moet je maken met Oud en Nieuw? Ik zou ...

  • Pasen – Pavlova rol van Teun en Gijs (en Ottolenghi)

    Ik luister al een tijdje naar de podcast ...

  • Pepernoten Panna Cotta – SINTERKLAAS

    De Sint is alweer een tijdje in het land ...

  • Review: Bellami’s – Bar à manger

    Toen ik vorig jaar afstudeerde, gaf ik een ...

  • Rucola stamppot met zongedroogde tomaat, olijf, basilicum en champignonjus

    Op de valreep van de overgang van winter ...

  • Sassy Sangria! Het ultieme Sangria recept

    Ik maak al jaren Sangria, maar ik drink ...

  • Sticky toffee bananabread – Bananenbrood met karamelschotsen

    Comfortfood voor de herfst: dat is waar ...

  • Twee manieren om Hollandaisesaus te maken: klassieke bereiding en quick-and-easy foolproof!

    Hollandaisesaus is vreselijk lekker bij ...

  • Van Blue Monday naar Jolly January – Comfortfood

    Gisteren was het Blue Monday: de dag waarop ...

  • Week zonder vlees – Review: Boekoeloekoe burger

    Het is deze week de nationale Week zonder ...