Appelkaneel parfait met lange vingers
Ik was vroeger echt gek op ijs. Dat is grappig, ...
Ayam Kapitan (Captain’s curry) – Maleise hete kip van het dek
Het is geen geheim dat de Aziatische keukens ...
Aziatische superfoodsalade van warm gerookte zalm, quinoa en avocado
In het najaar eten we een stuk minder salades ...
Brandade met makreel, gekonfijte citroen en tomatenrelish (bonus: brandade kroketjes)
Brandade is een gerecht dat de laatste tijd ...
Bread and butter pudding – Britse broodpudding
Nadat ik twee weken geleden brioche maakte, ...
Chateaubriand à l’échalote – Chateaubriand: het neusje van de ossenhaas
Ik heb mijn hand weten te leggen op een ...
Druk druk druk: Spicy, Asian salade van groentenoodles én een persoonlijk bericht
Madame Sjalot (ik dus), heeft het druk. ...
Easy budget aardappelgratin – Maar oh zo lekker
Ik publiceer niet zo gek vaak heel simpele ...
FASTFOOD FRIDAY – De ultieme Berliner kipburger
Toen vriendin N. nog vlees at, genoot ze ...
Fastfood friday: homemade lahmacuns (Turkse pizza)
Soms is een vette hap geweldig lekker. Dit ...
Flammkuchen / tarte flambée – Elzasser Pizza
Dit recept kan eigenlijk altijd, maar in ...
Garnalencocktail – Retro geluk in een glas
Pasen staat alweer voor de deur en al kunnen ...
Gnocchi met blauwe kaasroom, zongedroogde tomaat en pijnboompitten
Sommige heerlijke gerechten met een luxe ...
Het simpelste recept ooit: “Iets” met kerrie
Het simpelste gerecht dat ik ken en af en ...
Homemade kibbeling met remouladesaus – Een ode aan Christa
Omdat ik deze week tot 'frituurweek' heb ...
Indiaas – Budget Butter chicken: Romige, Indiase kip zoals het bedoeld is
Ik ben gék op Indiase curries! Het is een ...
Indiaas – Nom Nom Naan: brood van maar twee ingrediënten (okee, drie dan)
Ik ben gék op Indiase curries! Het is een ...
Indiaas – Pilau rijst: De perfecte metgezel voor curries
Ik ben gék op Indiase curries! Het is een ...
Jamie’s Insanity Burger met Angus burger van The Frozen Butcher (fastfood friday)
Ik dacht: ik gooi er weer eens een Fastfood ...
KERST – Beenham met whiskey-honey-mustard glaze
Ik vind een hammetje altijd uitermate kerstig. ...
KERST – Biscuitdeeg met reblochon en kummelroom (Kaas)
Met kerst is het leuk om eens iets bijzonders ...
KERST – Kerstmenu: bijlagen (bijgerechten)
Het is natuurlijk hartstikke mooi om een ...
KERST – Soep van gerookte rode biet met mierikswortelroom (tussengerecht)
Madame Sjalot kookt deze kerst een 5-gangendiner ...
KERST – Sticky Toffee Pudding (dessert)
Bij een (kerst)diner hoort natuurlijk ook ...
KERST – Tarte tatin van gekarameliseerde sjalotten (bijgerecht/vega hoofdgerecht)
Er staan eigenlijk nog veel te weinig recepten ...
KERST – Zeeduivel medaillons met romige appelsaus, zuurkool, serranoham en zeekraal
Toen ik in mijn tweede studiejaar zat, deed ...
Kimchi Jeon – Pannenkoekjes met kimchi
Belofte maakt schuld, althans, zo luidt ...
Kost voor een keizer: Madame Sjalots light Caesar salade
Een van mijn favoriete, semi gezonde, maar ...
OUD & NIEUW – Feest Croquembouche
Wat moet je maken met Oud en Nieuw? Ik zou ...
Pasen – Pavlova rol van Teun en Gijs (en Ottolenghi)
Ik luister al een tijdje naar de podcast ...
Recept: maak overheerlijke Chili Cheese Dogs
Ik hou eigenlijk niet erg van hotdogs. Totdat ...
RENDANG – Indonesische Rendang Daging Sapi van mijn grootvader
Al van jongs af aan is de Indonesische keuken ...
Rucola stamppot met zongedroogde tomaat, olijf, basilicum en champignonjus
Op de valreep van de overgang van winter ...
Sambal Goreng Telor: Vegetarisch feest – Indonesisch
De Pasen is net voorbij, maar we gaan gewoon ...
Tahu Ketoprak – Indonesische lauwwarme salade (vegan)
Tahu Ketoprak is een van mijn Indonesische ...
Twee manieren om Hollandaisesaus te maken: klassieke bereiding en quick-and-easy foolproof!
Hollandaisesaus is vreselijk lekker bij ...
Van Blue Monday naar Jolly January – Comfortfood
Gisteren was het Blue Monday: de dag waarop ...
Week zonder vlees – Getest: TikTok Uunifetapasta (feta pasta)
TikTok blijkt een heuse nieuwe inspiratiebron ...
Week zonder vlees – Review: Boekoeloekoe burger
Het is deze week de nationale Week zonder ...
Week zonder vlees – Vega Moussaka met rode linzen
Het is de Week zonder Vlees in Nederland ...