Hoofd

  • Ayam Kapitan (Captain’s curry) – Maleise hete kip van het dek

    Het is geen geheim dat de Aziatische keukens ...

  • Aziatische superfoodsalade van warm gerookte zalm, quinoa en avocado

    In het najaar eten we een stuk minder salades ...

  • Bibimbap – Korean comfort food

    Ik denk dat ik een jaar of zes geleden voor ...

  • Brandade met makreel, gekonfijte citroen en tomatenrelish (bonus: brandade kroketjes)

    Brandade is een gerecht dat de laatste tijd ...

  • Chateaubriand à l’échalote – Chateaubriand: het neusje van de ossenhaas

    Ik heb mijn hand weten te leggen op een ...

  • Easy budget aardappelgratin – Maar oh zo lekker

    Ik publiceer niet zo gek vaak heel simpele ...

  • FASTFOOD FRIDAY – De ultieme Berliner kipburger

    Toen vriendin N. nog vlees at, genoot ze ...

  • Fastfood friday: homemade lahmacuns (Turkse pizza)

    Soms is een vette hap geweldig lekker. Dit ...

  • Flammkuchen / tarte flambée – Elzasser Pizza

    Dit recept kan eigenlijk altijd, maar in ...

  • Geroosterde Polderhoen met citroen, knoflook en Provençaalse kruiden

    Toen ik bij de poelier ineens, na wekenlange, ...

  • Gnocchi met blauwe kaasroom, zongedroogde tomaat en pijnboompitten

    Sommige heerlijke gerechten met een luxe ...

  • Het simpelste recept ooit: “Iets” met kerrie

    Het simpelste gerecht dat ik ken en af en ...

  • Homemade kibbeling met remouladesaus – Een ode aan Christa

    Omdat ik deze week tot 'frituurweek' heb ...

  • Indiaas – Budget Butter chicken: Romige, Indiase kip zoals het bedoeld is

    Ik ben gék op Indiase curries! Het is een ...

  • Indiaas – Nom Nom Naan: brood van maar twee ingrediënten (okee, drie dan)

    Ik ben gék op Indiase curries! Het is een ...

  • Indiaas – Pilau rijst: De perfecte metgezel voor curries

    Ik ben gék op Indiase curries! Het is een ...

  • Jamie’s Insanity Burger met Angus burger van The Frozen Butcher (fastfood friday)

    Ik dacht: ik gooi er weer eens een Fastfood ...

  • KERST – Beenham met whiskey-honey-mustard glaze

    Ik vind een hammetje altijd uitermate kerstig. ...

  • KERST – Tarte tatin van gekarameliseerde sjalotten (bijgerecht/vega hoofdgerecht)

    Er staan eigenlijk nog veel te weinig recepten ...

  • KERST – Zeeduivel medaillons met romige appelsaus, zuurkool, serranoham en zeekraal

    Toen ik in mijn tweede studiejaar zat, deed ...

  • Kimchi Jeon – Pannenkoekjes met kimchi

    Belofte maakt schuld, althans, zo luidt ...

  • Recept: maak overheerlijke Chili Cheese Dogs

    Ik hou eigenlijk niet erg van hotdogs. Totdat ...

  • RENDANG – Indonesische Rendang Daging Sapi van mijn grootvader

    Al van jongs af aan is de Indonesische keuken ...

  • Rucola stamppot met zongedroogde tomaat, olijf, basilicum en champignonjus

    Op de valreep van de overgang van winter ...

  • Sambal Goreng Telor: Vegetarisch feest – Indonesisch

    De Pasen is net voorbij, maar we gaan gewoon ...

  • Sjalot’s, Scary, Spicy pompoensoep

    Pompoensoep is zo'n typisch gerecht dat ...

  • Soto Ayam yam yam yam – De beste kippensoep ooit

    Nu de feestdagen voorbij zijn, de kou toeslaat ...

  • Tahu Ketoprak – Indonesische lauwwarme salade (vegan)

    Tahu Ketoprak is een van mijn Indonesische ...

  • Van Blue Monday naar Jolly January – Comfortfood

    Gisteren was het Blue Monday: de dag waarop ...

  • Week zonder vlees – Getest: TikTok Uunifetapasta (feta pasta)

    TikTok blijkt een heuse nieuwe inspiratiebron ...

  • Week zonder vlees – Review: Boekoeloekoe burger

    Het is deze week de nationale Week zonder ...

  • Week zonder vlees – Vega Moussaka met rode linzen

    Het is de Week zonder Vlees in Nederland ...