Slow food

  • Ayam Kapitan (Captain’s curry) – Maleise hete kip van het dek

    Het is geen geheim dat de Aziatische keukens ...

  • Brioche Buns – Boterige, luchtige bollen

    Er is maar weinig zo lekker in het weekend ...

  • Broodjes Surinaamse kip-kerrie met zuurgoed

    Als kind aten we altijd geweldig lekker ...

  • Easy budget aardappelgratin – Maar oh zo lekker

    Ik publiceer niet zo gek vaak heel simpele ...

  • Eggs Benedict: het beste ontbijt ooit!

    Eggs Benedict, ook wel l'Oeuf Benedictine ...

  • Geroosterde Polderhoen met citroen, knoflook en Provençaalse kruiden

    Toen ik bij de poelier ineens, na wekenlange, ...

  • Jamie’s Insanity Burger met Angus burger van The Frozen Butcher (fastfood friday)

    Ik dacht: ik gooi er weer eens een Fastfood ...

  • KERST – Kerstmenu: Gravad Lax (voorgerecht)

    Kook deze kerst mee met Madame Sjalot! Er ...

  • Kimchi: Koreaanse, gefermenteerde kool

    Allereerst wens ik jullie, mijn lezers, ...

  • Kost voor een keizer: Madame Sjalots light Caesar salade

    Een van mijn favoriete, semi gezonde, maar ...

  • Lemon curd: When live gives you lemons, make lemon curd!

    Vorige week begon het plotseling te kriebelen: ...

  • RENDANG – Indonesische Rendang Daging Sapi van mijn grootvader

    Al van jongs af aan is de Indonesische keuken ...

  • Soto Ayam yam yam yam – De beste kippensoep ooit

    Nu de feestdagen voorbij zijn, de kou toeslaat ...

  • Van Blue Monday naar Jolly January – Comfortfood

    Gisteren was het Blue Monday: de dag waarop ...

  • Week zonder vlees – Vega Moussaka met rode linzen

    Het is de Week zonder Vlees in Nederland ...