Aankondiging: Madame Sjalot is op vakantie

Aankondiging: Madame Sjalot is op vakantie

Nu iedereen weer terug is van vakantie, de dagen korter worden en de Mediterranée oranje kleurt van de corona adviezen, is het voor mij ook tijd om er even tussen uit te gaan. Ik ga op reis naar de Bourgogne om inspiratie op te doen voor jullie, dierbare lezers. Verwacht dus in het najaar veel artikelen over de crème de la crème van de Franse wijn, namelijk de witte en rode Bourgognes, crémants en Kir.

Wijngaard in Frankrijk Bourgogne met landelijk huisje

Natuurlijk probeer ik de site, Instagram en facebook zoveel mogelijk in het oog te houden maar misschien duurt het iets langer voor ik op mijn mail, comments en likes reageer. Ik probeer twee artikelen per week als anders te uploaden, maar ik sluit niet uit dat het er bij inschiet als ik teveel van de zon op mijn gezicht geniet in La douce France.

In anticipatie op deze reis heb ik de podcast De Bourgondiërs geluisterd van Bart van Loo. Deze podcast is een versimpelde, haas hoorspelachtige versie van de wereldwijde bestseller tevens van Bart van Loo. Ik vond dit geweldig! Ik wil jullie die dan ook even als tip meegeven, wil je je verdiepen op zeer meeslepende wijze in de totstandkoming van de Lage Landen en de rol van de Hertogen van Bourgondië hierin. Verwacht ook veel beschrijvingen van middeleeuwse toernooien, renaissancistische banketten en gedetailleerde informatie over huwelijksfeesten tussen de Europese adel. Echt een aanrader!

Frankrijk: het land van wijn en kaas, plateau met kaas, wijn, vruchten, crackers en noten
Frankrijk: het land van wijn en kaas

Ik wens jullie een mooie twee weken en laat me weten wat je van De Bourgondiërs vindt in de comments, op Facebook of tag me op Instagram @madamesjalot of #madamesjalot.

De Bourgondiërs is te beluisteren via Klara, PodNL of, zoals ik deed, Spotify.

Cheers!

madame sjalot handtekening4


2 gedachten over “Aankondiging: Madame Sjalot is op vakantie”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.