Afhalen & WINACTIE #Supportyourlocals 2

Afhalen & WINACTIE #Supportyourlocals 2

Na het eerste artikel over de restaurants bedacht ik me ineens dat vele cafés het ook heel lastig hebben! En die verdienen evengoed een overzichtsartikel waar je kunt afhalen of bestellen! Hieronder volgt dan ook een lijst in willekeurige volgorde van allerlei cafés, bars en zelfs een theater die je in Groningen kunt supporten in deze barre tijden.

Bramble

Deze relaxte cocktailbar aan de rand van het Noorderplantsoen is één van mijn go to plekken. Zodra de zon begint te schijnen, strijken mijn vrienden en ik neer op het ruime terras van Bramble. Bramble is vernoemd naar een beroemde cocktail met, jawel, bramen! De gastvrije eigenaars Yvonne en Kees zijn altijd bereid tot een gezellig praatje. Ook de rest van de familie draagt zijn steentje bij en zo is Bramble als een verlengstuk van je huiskamer: een plek waar je je thuis voelt. Er is veel keus, de cocktails zijn uitermate betaalbaar én creatief. Het toppunt van service is dat je altijd chips en olijven krijgt bij je bestelling! Op dit moment kun je cocktails to go en de speciale Bramble Box afhalen elke dag van 16.00 to 19.00. Je hoeft niet vooraf te bestellen!

Bramble
Noorderstationsstraat 2
bramblegroningen.nl
Elke dag

Stockroom meets Herberg Onder de Linden & BOEL

Deze ultrahippe high end cocktailbar in hartje Stad ademt de sfeer van Peaky Blinders. Eigenlijk is het dan ook meer een speakeasy, waarbij je door een geheimzinnige ingang naar binnen treedt in dit voormalig magazijn. Ze maken hele bijzondere cocktails en hebben ervoor gezorgd dat je hier nu ook thuis van kunt genieten! Je kunt prebatch cocktails en drank kopen in de bar. Ze hebben nu ook een samenwerking met chef Steven van sterrenrestaurant Onder de Linden, wat bestaat uit cocktails en een driegangenmenu. Je kunt het afhalen bij Boel of thuis laten bezorgen.

Stockroom/Herberg Onder de Linden
Afhalen bij Boel: Nieuwe Ebbingestraat 163
stockroom050.nl
herbergonderdelinden.nl
Woensdag t/m zondag

Bierlokaal De Koffer

Bierlokaal De Koffer is een heuse webshop gestart tijdens de eerste golf. Ook nu is deze weer volop toegankelijk. Hier vind je héél veel soorten speciaalbier. De Koffer is een legende op het gebied van dit goudgele (of goudbruine, of diepzwarte, of friswitte…) gerstenat! Ze bieden ook pakketten aan, om je het kiezen wat makkelijker te maken. EN ze hebben een adventskalender! Voor 16.00 besteld, is dezelfde dag nog in huis. Dat maakt die last minute borrel meteen gezellig!

Bierlokaal De Koffer
Nieuwe Blekerstraat 1
dekoffer.nl
Elke dag

Le Petit Theatre

Deze hidden gem in Stad is het kleinste theater van Groningen! Le Petit Theatre ademt de sfeer van een jazzy nachtclub en de goedlachse eigenaresse Sharon, zelf jazz zangeres, laat iedereen zich welkom voelen. Normaal staat het toneel dag in dag uit ramvol talent, maar met de corona staan alle optredens helaas even stil. Gelukkig kun je ze supporten! Ik werkte als tiener in de voorganger van Le Petit, House of Spice en leerde daar de fijne kneepjes van het vak. Ook proefde ik destijds echte, zelfgemaakte roti! Elke vrijdag kun je Surinaams soulfood afhalen bij Le Petit Theatre dat, ik spreek dus uit ervaring, ook écht Surinaams smaakt. Sharons roots zijn Surinaams en dat proef je terug!

Le Petit Theatre
Kolendrift 19
petittheatre.nl
06 303 081 77
Elke vrijdag

Brouwerij Martinus

Alweer vijf jaar geleden gooide de familie Swierstra het met hun drukkerij over een heel andere brug: ze begonnen Brouwerij Martinus, op steenworp afstand van de Grote Markt. Normaal kun je de brouwerij bezoeken en pilzen in het proeflokaal, maar sinds corona moeten we het zonder stellen. Of nouja, zonder: online verkoopt Brouwerij Martinus nu al haar soorten bier! Je kunt een pakket bestellen óf zelf je bier uitzoeken. Dat wordt voor vijf euro bij je thuis bezorgd! Je kunt je pakket (of losse bieren) ook in de prachtige winkel bij de Martinitoren komen afhalen.

Brouwerij Martinus
Kostersgang 32-32
brouwerijmartinus.nl
Elke dag

Black and Bloom

Dit koffiezaakje is een begrip. Niet alleen in Groningen, want in 2016 bleek dat je hier de beste koffie van het land kan drinken! Eigenaar Gerben weet ongekend veel van het zwarte goud en brandt zelfs zelf de bonen. Koffie bestellen én drinken is een belevenis en wee je gebeente als je zomaar suiker in je koffie gooit! Black and Bloom is open voor take away van koffie en taart én verkoopt natuurlijk koffiebonen voor thuis.

Black and Bloom
Oude kijk in 't jat straat 32
blackandbloom.nl
Elke dag

Baxbier

Nog een brouwerij in het lijstje en wel Baxbier! Ik kom hier zelf regelmatig om lekker op het terras aan het water te vertoeven of eindeloos te proeven tijdens het International Craftbeer Festival. Ik heb ondertussen al aardig wat verrassingsbierpakketten besteld tijdens de lokdoun. Nu kun je dus ook online bestellen! In de brouwerij ophalen voor een wat uitgebreider assortiment en regelmatig een kleine korting of een extraatje kan natuurlijk ook. Zie je meteen de prachtige brouwerij even van binnen!

Baxbier
Friesestraatweg 201/2a
baxbier.com
info@baxbier.com
Elke dag

Buckshot Café

Buckshot is al meer dan twintig jaar (dénk ik) een groots, klein café aan het Zuiderdiep en moest vanwege de tweede golf maatregelen ook dicht. Zij bedachten echter iets heel leuks: thuis quizzen met de Buckquiz! Voor €12,- per team kun je meedoen. Wij doen regelmatig mee en hebben wel zin in wat concurrentie, dus meld je snel aan!

Buckshot
Gedempte Zuiderdiep 58
buckshotcafe.nl
Twee donderdag per maand

Proeflokaal MOUT

Nog meer bier! MOUT is een bijzonder bierproeflokaal aan het Zuiderdiep. Je kunt hier van alles en nog wat proeven. Ze werken vooral samen met kleine brouwerijen, de zogeheten microbreweries. Hierdoor kun je echt bijzondere bieren proeven uit alle windstreken des lands. Ze hebben namelijk een groot assortiment van Nederlandse brouwers. Nu verkopen ze elke dag MOUT pakketten in kekke koeltasjes die je in het café kunt afhalen.

Proeflokaal MOUT
Gedempte Zuiderdiep 43
proeflokaalmout.nl
info@proeflokaalmout.nl
Elke dag

Café de Klikspaan

Dit bruine buurtcafé dat al speciaalbier schonk voor het hip was, heeft iets creatiefs bedacht tijdens de tweede lokdoun. Het “zware-tijden-vragen-om-zware-bieren“-pakket! Mocht je nu niet zo van zwaar bier houden, is ook daar rekening mee gehouden. Er zijn diverse bierpakketten te koop en als je heel graag wilt bezorgen ze op donderdag en vrijdag. Afhalen in het café kan ook, voor toch dat vleugje kroeg, op vrijdag en zaterdag.

Café de Klikspaan
Rabenhauptstraat 78
cafedeklikspaan.nl
info@cafedeklikspaan.nl
Donderdag, vrijdag & zaterdag

Voor wat hoort wat!

Omdat ik jullie oproep om de local heroes wat te ondersteunen, kan ik zelf natuurlijk niet achterblijven. Maar daarvoor heb ik jullie hulp nodig! Is er een mooie horecazaak die bezorgd of waar je kunt afhalen en echt een mooi artikel verdient? Laat het me weten vóór 25 november, dan bestel ik bij één van die mooie etablissementen, om vervolgens een prachtig promo-artikel in typische Madame Sjalot stijl met mooie foto’s te publiceren. Gratis en voor niets! Andere horecazaken die geen artikel krijgen, verdienen uiteraard een eervolle vermelding en informatie hoe, wat en waar je kunt bestellen of afhalen.

De spelregels:

  • Insturen kan tot 25 november en vermeld daarbij waarom jíj vindt dat deze horecagelegenheid het verdient om in het zonnetje gezet te worden!
  • Het mag een al eerder genoemde horecazaak zijn, maar het moet wel een lokale ondernemer betreffen (De Drie Gezusters valt bijvoorbeeld af)
  • Ik wil graag de kleine horeca ondersteunen, dus ondernemers met meer dan drie horecagelegenheden vallen af
  • Het hoeft niet per se een restaurant te zijn. Ik wil ook wel over een box met drankjes of lokale groente/delicatesse/etc. schrijven. Of een andere leuke suggesties, wees vooral creatief!

Dus, ken jij of ben jij een restaurant die lovende woorden, spetterende foto’s en een plek in de spotlight verdient? Laat het me weten vóór 25 november via info@madamesjalot.nl, comments, op Facebook of op Instagram via @madamesjalot of #madamesjalot!

Cheers!

madame sjalot handtekening4


3 gedachten over “Afhalen & WINACTIE #Supportyourlocals 2”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.