Fruit de uien in een klein beetje van de olie. Als deze glazig zijn geworden, voeg dan de rest van de olie toe. Voeg de Hindoestaanse massala toe en bak even goed mee. Je zult zien dat de massala de olie helemaal opneemt. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
Bak de (eventueel gewassen) kippendijen in een aparte pan en giet af. Doe de kippendijen samen met de massala, de maggiblokjes, de madame jeanette en een klein scheutje water in de slowcooker en kook voor 4 uur op de hoge stand óf:
Doe de kippendijen bij de massala in de pan, voeg een liter water, maggiblokjes en de madame jeanette toe en laat 1,5 uur stoven met de deksel half op de pan, terwijl je regelmatig roert.
Maak ondertussen het zuurgoed. Hiervoor kook je het water met de suiker en de pimentkorrels. Als dit kookt en de suiker is opgelost, draai je het vuur uit en voeg je de azijn toe. Als het is afgekoeld voeg je de ui en komkommer toe en laat dit een paar uur staan, zodat de smaken goed intrekken en de komkommer mooi zoetzuur wordt.
Het broodje in de lengte opensnijden, beleggen met de massala en eventueel "peper" of chutney (ik hou erg van birambi, maar velen nemen mango chutney). Dan kort grillen in een tosti gril of in de oven, zodat het brood een beetje knapperig is, aftoppen met het zuurgoed en je katerbroodje is klaar!