Ga terug
drie dressings vinaigrette klassiek sla

Honing-mosterd vinaigrette

Madame Sjalot
Een klassieker, een allemandsvriend en in een mum van tijd klaar: dat is de honing-mosterd vinaigrette. Meng alles in een oud olijven- of pesto potje, zodat je het goed kunt schudden om schiften te voorkomen.
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 3 minuten
Gang Bijgerecht, Tussendoortje
Keuken Frans
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 krop ijsbergsla
  • 2 delen olijfolie
  • 1 deel witte wijnazijn
  • 1 theelepel Mosterd Ik gebruik altijd Dijon mosterd
  • 1 eetlepel Honing
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Snij de krop ijsbergsla in vieren, zonder het hart van de krop te verwijderen. Verwijder eventuele lelijke bladeren. Spoel met water, totdat het water helder is en er geen zand meer uit de sla komt. Laat de sla uitlekken terwijl je de dressing maakt.
    ijsberg sla wassen voorbereiding
  • Meng eerste de mosterd met de honing. Voeg vervolgens de azijn toen en roer totdat alles goed gemengd is. Druppel langzaamaan de olie in dit mengsel, zodat het mooi lobbig wordt en niet schift. Mocht dit laatste toch gebeuren, voeg dan weer een beetje mosterd toe, dat bindt meestal de dressing.
    vinaigrette dressing mosterd honing
  • Ook te bereiden met de staafmixer, in dezelfde volgorde waarbij je de olie langzaam toevoegt.
  • Op smaak brengen met peper en zout en rijkelijk over de sla gieten.
    vinaigrette honing mosterd dressing
  • Tot enkele weken na bereiding goed houdbaar, mits goed afgesloten.
Trefwoord sla