Klassieke Franse dressing
Deze vinaigrette is bij vreselijk veel dingen lekker, zoals ook bij oesters en artisjokken. Het kan bij vrijwel elke salade en elke slasoort, zo ook bij een frisse ijsbergsalade. Dit is echter wel heel wat anders dan de Amerikaanse, op ketchup gebaseerde French.
Voorbereidingstijd 2 minuten min
Bereidingstijd 2 minuten min
0 minuten min
Totale tijd 4 minuten min
Gang Bijgerecht, Tussendoortje
Keuken Frans
- 1 krop ijsbersla
- 2 delen Olijfolie
- 1 deel rode wijnazijn
- 1 sjalot of rode ui, fijn gesnipperd rode ui, fijn gesnipperd
- Peper en zout
Snij de krop ijsbergsla in vieren, zonder het hart van de krop te verwijderen. Verwijder eventuele lelijke bladeren. Spoel met water, totdat het water helder is en er geen zand meer uit de sla komt. Laat de sla uitlekken terwijl je de dressing maakt.
Meng de olijfolie met azijn en de gesnipperde sjalot. Breng op smaak met peper zout.
Schenk rijkelijk over de ijsbergsla.
Tot enkele weken na bereiding goed houdbaar, mits goed afgesloten.
Trefwoord dressing, frans, ijsbergsla, sla, vinaigrette