Ga terug
drie dressings vinaigrette klassiek sla

Klassieke Franse dressing

Deze vinaigrette is bij vreselijk veel dingen lekker, zoals ook bij oesters en artisjokken. Het kan bij vrijwel elke salade en elke slasoort, zo ook bij een frisse ijsbergsalade. Dit is echter wel heel wat anders dan de Amerikaanse, op ketchup gebaseerde French.
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
0 minuten
Totale tijd 4 minuten
Gang Bijgerecht, Tussendoortje
Keuken Frans

Ingrediƫnten
  

  • 1 krop ijsbersla
  • 2 delen Olijfolie
  • 1 deel rode wijnazijn
  • 1 sjalot of rode ui, fijn gesnipperd rode ui, fijn gesnipperd
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Snij de krop ijsbergsla in vieren, zonder het hart van de krop te verwijderen. Verwijder eventuele lelijke bladeren. Spoel met water, totdat het water helder is en er geen zand meer uit de sla komt. Laat de sla uitlekken terwijl je de dressing maakt.
    ijsberg sla wassen voorbereiding
  • Meng de olijfolie met azijn en de gesnipperde sjalot. Breng op smaak met peper zout.
    gesneden sjalot of rode ui snipperen
  • Schenk rijkelijk over de ijsbergsla.
    french dressing sjalot ui azijn olijfolie
  • Tot enkele weken na bereiding goed houdbaar, mits goed afgesloten.
    french dressing rode ui sjalot olijfolie azijn
Trefwoord dressing, frans, ijsbergsla, sla, vinaigrette