Ga terug
krop ijsberg sla met blue cheese dressing en french

Blue cheese dressing ijsbergsla

Mijn favoriete bereiding van ijsbergsla, deze dip is ook lekker met pikante kipkluifjes, of serveer die er lekker ook bij.
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
0 minuten
Totale tijd 4 minuten
Gang Bijgerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Frans
Porties 4

Equipment

  • Staafmixer

Ingrediënten
  

  • Een krop ijsbergsla het liefst uit eigen moestuin natuurlijk!
  • Fijngesneden lente-ui
  • Bakje Dana blue beetje verkruimelen
  • Kuipje zure room als je aan de lijn doet, gebruik dan Griekse of Turkse yoghurt
  • Eventueel een eetlepel mayonaise naar smaak
  • Twee theelepels rode wijnazijn
  • Olijfolie
  • Peper

Instructies
 

  • Snij de krop ijsbergsla in vieren, zonder het hart van de krop te verwijderen. Verwijder eventuele lelijke bladeren. Spoel met water, totdat het water helder is en er geen zand meer uit de sla komt. Laat de sla uitlekken terwijl je de dressing maakt.
  • Ofwel: stop alle overige ingrediënten behalve de lente-ui in een maatbeker en blits deze met de staafmixer tot een romige, gladde substantie en roer de lente-ui erdoorheen.
    bereiding blue cheese dressing rode wijnazijn
  • Ofwel: meng alle overige ingrediënten in een mengkom met een garde tot je een mooi gladde, romige substantie krijgt.
  • Tot ongeveer een week na bereiding mits in de koelkast en goed afgesloten houdbaar.
    krop ijsberg sla met blue cheese dressing en french
Trefwoord blue cheese, dressing, ijsbergsla, sla