Maak eerst de saus. Meng daarvoor de pindasaus met de kokosmelk, limoensap, currypasta en wat water. Ik hou van een dunnere saus voor dit gerecht, omdat het een soort dressing is. Zet op je kleinste pit met het vuur laag (eventueel op een sudderplaatje) en verwarm langzaam, totdat de currypasta is opgelost. Voeg de djeroek poeroet en vissaus toe en kook langzaam wat in, totdat de saus loopt, maar niet meer waterdun is.
Breng op smaak met extra smaakmakers, totdat je het lekker vindt en laat afkoelen. Hou er rekening mee dat wanneer iets eenmaal is afgekoeld het flauwer smaakt. Als de saus afgekoeld te dik is, kun je wat water of limoensap toevoegen om het te verdunnen.
Snij de winterpeen en de komkommer met een spiraalsnijder in slierten. Je kunt ook de groente julienne (dunne reepjes) snijden of raspen. Snij de lente-ui in ringetjes.
Meng de groente met de fijngehakte koriander en munt door elkaar en hou wat lente-ui apart. Doe in een schaal, doe er wat dressing over en garneer met de rest van de lente-ui en de bawang goreng en pinda's.