1eetlepelgula djawapalmsuiker (ook wel Javaanse suiker genoemd), je kunt ook tafelsuiker gebruiken
halvetheelepeltrassikun je weglaten als je het gerecht helemaal vegetarisch wilt maken
8blaadjesdjeroek purutlimoenblad
2blaadjessalamje kunt dit eventueel vervangen voor laurier
Instructies
Meng de ui, knoflook, sambal, laos en eventuele trassi in de cutter of tjobek en maal tot een pasta (de boemboe).
Verhit twee eetlepels zonnebloemolie in een sauspan en bak de boemboe 5 minuten door. Goed roeren, want je wilt niet dat de boemboe verbrandt! Voeg vervolgens de santen en 250 milliliter water toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat een minuut of 5 sudderen of totdat de saus klaar is.
Verhit een laag van ongeveer 1 centimeter zonnebloemolie in een pan of zet de frituurpan aan. Frituur de eieren 3 minuten, waarbij je ze in de pan halverwege moet draaien. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer de eieren met de saus, warme gestoomde rijst en een salade of groente naar keuze.
Notities
Je kunt de eieren vooraf frituren en de saus vooraf maken. Kook 'm dan niet teveel in en doe de eieren in de saus, zodat ze kunnen mee verwarmen tijdens het inkoken.