Ga terug
aardappel gratin op een blauw wit geruite theedoek, met ossenhaas chateaubriand en sjalotten saus

Quick & Easy Aardappelgratin

Ingrediƫnten
  

  • 750 gram krieltjes
  • 400 milliliter slagroom
  • 100 gram spekblokjes
  • 2 eieren
  • 3 tenen knoflook
  • 2 grote sjalotten, in dunne ringen gesneden
  • 3 takjes tijm blaadjes van de takjes gerist
  • 50 gram geraspte kaas
  • optioneel: snufje nootmuskaat

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden convectie/160 graden hetelucht.
  • Was de krieltjes en snij eventueel doormidden.
  • Kluts in een kom de eieren en meng de slagroom, spek, kaas, knoflook, tijm en ui. Doe hier de aardappelen in en meng goed. Breng op smaak met wat de eventuele nootmuskaat, peper en zout (pas hiermee op, want het spek is ook al zout).
  • Doe het mengsel in een platte ovenschaal en bak 1 uur of totdat de aardappelen helemaal gaar zijn. Verhoog de oven het laatste kwartier met 20 graden. Haal de gratin uit de oven, laat 5 minuten staan en serveer daarna direct.