Ga terug
chocoladefondue met een madeleine erin

Chocoladefondue

Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 400 gram chocolade naar keuze: puur, melk, wit, ruby of gold, wat je maar wilt
  • 400 milliliter slagroom
  • optionele smaakmakers: chili(poeder), gemalen peper, zeezout, likeur, etc.
  • Alles aan koekjes, nootjes, fruit en snoep wat je lekker vindt om erin te dopen!

Instructies
 

  • Smelt de chocolade au bain marie. Dat doe je door een kom of pan met chocolade op een pan water te zetten. Zorg dat de bovenste kom het water net niet raakt en dat de kom niet drijft op het water. Breng het water aan de kook en laat de chocolade smelten. Roer af en toe, maar niet te vaak.
  • Voeg de slagroom in delen en de eventuele smaakmakers toe. Doordat de slagroom koud is en de chocolade warm, dikt de saus eerst in. Meng steeds een klein beetje room met de chocolade, roer goed door en laat de substantie goed warm worden voor je de volgende scheut toevoegt (nog steeds au bain marie). Zet in een schaal of kom op een theelicht en serveer direct met al je toevoegingen!