Ga terug
Gnocchi di patate, met blauwe kaasroom, zongedroogde tomaat, rucola en pijnboompitten

Gnocchi met blauwe kaas room, zongedroogde tomaat en pijnboompitten

5 van 1 stem
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gram gnocchi
  • 150 gram gorgonzola
  • 250 gram crème fraîche
  • 1 eetlepel verse pesto van hoge kwaliteit pesto uit een potje kan, maar maakt het geheel wel erg zout. Ik neem meestal groene pesto, maar rode kan ook
  • 50 gram zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
  • 35 gram pijnboompitten
  • 50 gram rucola
  • 1 theelepel honing naar smaak, als je het iets zoeter wilt
  • Optioneel: 100 gram gerookte spekreepjes, uitgebakken
  • Verse basilicum

Instructies
 

  • Zet een pan water op met een flinke snuf zout. Pastawater moet volgens de Italianen "zo zout zijn als de Mediterrane zee". Rooster in de tussentijd de pijnboompitjes in een droge koekenpan op laag vuur en zet apart om af te koelen.
  • Smelt in een steelpan de gorgonzola. Let op dat het niet aankoekt! Als het is gesmolten, voeg je de crème fraîche toe. Als het een mooie homogene saus is, voeg je de reepjes zongedroogde tomaat toe.
  • Als het water kookt, doe je de gnocchi in de pan. Je kookt dit enkele minuten totdat de gnocchi boven komt drijven. Dan zijn ze gaar. Giet de gnocchi af in een vergiet. Als je ze niet wilt bakken, meng ze dan met de pesto, doe ze met de rucola in de blauwe kaas saus (van het vuur af). Sla de volgende stap over.
  • EXTRA: bak in een koekenpan met roomboter de gnocchi kort goudbruin. Meng de gnocchi met de pesto.
  • Serveer de gnocchi met romige blauwe kaassaus, pijnboompitten basilicum en eventueel gebakken spekjes. En dan heel snel opeten!