Ga terug
een hand houdt een enorme insanity burger vast, waarvan de saus er bijna afdruipt, een glanzend broodje, gesmolten kaas, smeuige saus, gebakken uien en sla

Jamie's en Sjalot's Insanity Burger

5 van 1 stem
Porties 4 burgers

Ingrediënten
  

  • 4 goede runderhamburgers, à 125 gram per stuk ik gebruik de Angus burgers van The Frozen Butcher
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 4 brioche bollen
  • 4 plakjes cheddar
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 theelepel whiskey
  • 1 theelepel chipotle Tabasco of meer naar smaak
  • 1 theelepel worcestershiresauce
  • 1 sjalot, gesnipperd je kunt ook andere ui gebruiken, maar dit is MadameSjalot.nl ;)
  • ¼ krop ijsbergsla, fijngesneden

Instructies
 

  • Maak de insanity sauce door de mayonaise, ketchup, tabasco, worcestershiresauce, sjalot en whiskey met elkaar te mengen. Proef de saus en voeg naar smaak extra tabasco, worcestershiresauce en/of peper en zout toe. Mocht de saus te dun zijn, voeg dan wat extra mayonaise toe.
  • Bak de gesneden rode ui-ringen in een pan langzaam uit, totdat ze bruin en gekarameliseerd zijn. Zet apart. Bak in een koekenpan de plakjes ontbijtspek uit en zet ook apart.
  • Snij de briochebollen door en rooster de brioche in een voorverwarmde oven (à 160 graden) zo'n vijf minuten.
  • Bak ondertussen de hamburgers in een goed hete pan op middelhoog vuur. Bak niet meer dan 2 hamburgers per pan. Laat eerst een eetlepel zonnebloemolie goed heet worden en bak de burgers eerst 2 minuten aan één kant. Draai de burgers om, leg een plakje cheddar op de gebakken kant, voeg een eetlepel water toe aan de pan en bak daarna nog anderhalve minuut met de deksel op de pan. Laat de burgers rusten.
  • Voeg de ijsbergsla toe aan de insanity sauce. Bouw de hamburgers op. Begin met het onderste broodje van de brioche en besmeer rijkelijk met de insanity sauce. Leg hier achtereenvolgens de burger op, een plakje spek, de uitgebakken uienringen en eventueel een schijfje augurk. Je kunt ook nog wat extra saus toevoegen. Doe tot slot de bovenste helft van de brioche op de burger en serveer direct.