Ga terug
Kibbeling met remouladesaus in een vetvrijpapiertjes op een vissenschaaltje

Kibbeling

5 van 3 stemmen
Porties 4 personen

Equipment

  • Frituurpan of een pan gevuld met olie

Ingrediënten
  

  • 500 gram kabeljauwfilet
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 milliliter spa rood
  • 1 ei, gescheiden

Instructies
 

  • Laat de frituurpan of pan met olie warm worden tot 180 graden.
  • Dep de kabeljauwfilets goed droog met keukenpapier en snij in stukken van ongeveer 3 centimeter. Bedek ze met wat peper en zout aan beide kanten.
  • Meng de eidooier met de bloem, Spa Rood en breng op smaak met peper en zout. Klop in een andere kom het eiwit stijf. Meng het eiwit voorzichtig door het bloembeslag.
  • Haal de stukjes vis voorzichtig door het beslag, zorg dat ze helemaal bedekt zijn en laat in de hete olie glijden. Bak totdat de vis krokant en goudbruin is en laat even uitlekken op wat keukenpapier. Je kunt niet alle vis in één keer bakken, dan kleven ze aan elkaar. Ik heb het in vier etappes gebakken. De kibbeling kun je ondertussen warmhouden in de oven. Serveer direct, met onderstaande remouladesaus!

Notities

NB. Je kunt het beslag niet vooraf maken. De lucht in het beslag die je door het zelfrijzend bakmeel en spa rood hebt gekregen verdwijnt dan.
NB2. Je kunt spa rood ook vervangen voor bier, dan krijg je een bierbeslag. Het draait om het koolzuur in de Spa Rood, maar met bier voeg je extra smaak en diepte toe.