Ga terug
fluffy jiggly soufflé pannenkoeken tried and tested

Japanse fluffy soufflé pancakes

5 van 1 stem

Ingrediënten
  

  • 1 eidooier
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels melk
  • 1 eetlepel (vanille)suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eiwitten
  • 25 gram suiker
  • 2 eetlepels wijnsteenpoeder

Instructies
 

  • Meng de dooier met de vanillesuiker en mix goed door totdat het mengsel lichter van kleur en luchtig wordt. Voeg vervolgens het bakpoeder en de bloem toe en mix goed door tot een geheel.
  • Mix de eiwitten met de suiker en het wijnsteenpoeder stijf. Het moet zo stijf zijn dat je de kom op de kop kunt houden, maar mix ze niet verder dan dat.
  • Meng een flinke eetlepel van het eiwitmengsel met het dooiermengsel door. Als alles goed gemengd is, kun je de rest van het eiwitmengsel met een spatel voorzichtig door de dooiers heen mengen. Doe dit zorgvuldig, zodat de lucht in het beslag blijft.
  • Zet een pan op het allerlaagste vuur en vet in met olie op een keukenpapiertje. Het hoeft maar een klein beetje vet te zijn. Doe een flinke lepel beslag in de pan en doe daar nog een lepel beslag bovenop. Als het past kun je nog een pannenkoek er naast maken, anders bak je ze één voor één. Doe een andere pan als deksel over de pan heen.
  • Laat de pannenkoek 3 à 4 minuten bakken, zonder dat je tussendoor de "deksel" eraf haalt. Doe nogmaals een flinke lepel beslag op de pannenkoeken en gaar wederom 3 à 4 minuten met de deksel erop.
  • Als je de pannenkoek met een hamburgerspatel gemakkelijk los krijgt, kun je ze omdraaien. Forceer de pannenkoek niet. Draai de pannenkoek om en bak wederom voor 3 à 4 minuten totdat de pannenkoek goudbruin en gaar is. Serveer direct met poedersuiker, fruit, slagroom of andere toppings.