Ga terug
appelkaneel parfait met een espresso in een delfts rood kopje

Appel kaneel parfait met lange vingers

5 van 2 stemmen

Ingrediƫnten
  

  • 6 eidooiers
  • 2 eieren
  • 150 gram en 50 gram suiker
  • 600 milliliter slagroom
  • 1 volle eetlepel kaneel
  • 3 goudrenetten, geschild en geraspt
  • 1 pak lange vingers

Instructies
 

  • Meng in een kom die goed tegen hitte en kou kan de eidooiers, eieren, 150 gram suiker en de kaneel goed door met een garde.
  • Zet de kom op een pan kokend water en zorg dat de kom niet drijft in het water. Klop de eidooiers luchtig totdat de massa is verdubbeld en 72 graden is. Koel terug op ijs, ijswater of koud water terwijl je blijft kloppen.
  • Klop de slagroom met 50 gram suiker lobbig. Meng de dooiers voorzichtig met de slagroom. Voeg de geraspte appel toe en meng voorzichtig met de roommassa.
  • Bekleed een schaal van doorsnee 27cm (mijn schaal is 24cmx15cm) ter hoogte van 9cm met lange vingers langs de rand. Stort de parfait hier tussenin. Zet eventuele omgevallen lange vingers weer rechtop en dek af met plastic folie. Ik gebruikte twee lagen. Zet de bak met parfait rechtop in de vriezer en laat 24 uur bevriezen, het liefst op minimaal -20 graden.
  • Daarna is het klaar om te eten: haal de parfait iets voordat je het wilt serveren uit de vriezer, zodat je het makkelijker uit de bak krijgt.