Ga terug
kimchi jeon met saus

Kimchi Jeon - Pannenkoekjes met kimchi

Ingrediƫnten
  

  • 400 gram kimchi als je grove kimchi hebt, is het verstandig om het wat fijner te snijden
  • 150 milliliter kimchi vocht
  • 1 bos lente-ui, in ringetjes gesneden
  • 3 Ć” 4 grote eieren
  • 150 gram (rijst)bloem je kunt ook gewone bloem gebruiken
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn

Instructies
 

  • Kluts de eieren in een ruime beslagkom. Voeg de bloem toe en kluts totdat je geen klontjes meer hebt. Voeg de suiker toe en meng totdat de suiker is opgelost. Voeg de kimchi en 3/4e van de lente-ui toe en meng goed door, zodat de groente bedekt is met het beslag.
  • Verhit een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Laat goed heet worden en voeg twee eetlepels olie toe. Laat de olie goed heet worden en voeg een soeplepel beslag toe aan de pan. Kimchi jeon zijn geen dunne flensjes, maar wat dikkere american pancakes, anders vallen ze uit elkaar. Bak ongeveer 4 minuten aan de ene kant, of totdat de pannenkoek mooi gestold en bruin is. Bak aan de andere kant 2-3 minuten totdat deze kant ook mooi bruin is. Haal de pannenkoek uit de pan en herhaal dit totdat je het beslag op is.
  • Maak ondertussen de saus: meng de sojasaus, sesamolie, rijstazijn en sesamzaadjes in een kom. Laat even staan.
  • Serveer de pannenkoekjes met de saus apart. Maak de kimchi jeon af met de rest van de lente-ui ringetjes en eventueel wat geroosterde sesamzaadjes.