Ga terug
mulled cider warme drank voor kerst met tartan doek en groen, en gesuikerd randje

Mulled Cider van Borough Market

Ingrediƫnten
  

  • 1,5 liter droge cider
  • 200 milliliter calvados
  • 400 milliliter appelsap van goede kwaliteit dus geen Appelsientje
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 1 sinaasappel, het zest (de schil) in reepjes je kunt dit met een zesteur of een rasp doen
  • 4 kruidnagels
  • 2 kaneelstokken, gehalveerd doormidden breken in de lengte
  • 1 eetlepel pimentkorrels

Instructies
 

  • Doe de cider, appelsap, calvados en suiker in een pan en verwarm langzaam op een laag vuur. Het mag niet koken!
  • Voeg de rest van de ingrediĆ«nten toe en laat 20 tot 30 minuten sudderen op een laag vuur. Serveer warm in een glas.