Ga terug
gluhwein warme drank tijdens de kerstdagen in een kerstig tafereel met glitter en kaarsjes

Glüh Dich Glücklich Glühwein

Ingrediënten
  

  • 1 liter rode wijn het liefst een beetje kruidige, stevige wijn. Gebruik alsjeblieft niet de kant-en-klare Glühwein
  • 50 milliliter brandy
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 citroen
  • 2 kruidnagels
  • 3 steranijs
  • 3 kaneelstokjes
  • 2 eetlepels suiker je kunt naar smaak meer of minder suiker gebruiken

Instructies
 

  • Was de citroen en de sinaasappel. Hierna kun je verschillende dingen doen. Ik gebruik graag de schil van de vruchten, dus ik haal die voor het snijden eraf met een zesteur of rasp. Als je dit niet wilt, kun je direct de vruchten in dunne plakjes snijden.
  • Doe alle ingrediënten in de pan, roer en verhit op een laag vuur. De Glühwein moet een kwartier verwarmen, maar mag absoluut niet koken. Drink de drank warm.

Notities

Je kunt ook alle ingrediënten een dag van tevoren samen in de pan doen en koud laten trekken. Dan verhit je de drank als je het gaat drinken tot de gewenste temperatuur.