Rooster de quinoa in een droge koekenpan op middelhoog vuur terwijl je het continu in beweging houdt. Als het goudbruin geroosterd is, stop je de quinoa in een kleine kookpan met een snufje zout en het water. Dek af met een deksel, breng aan de kook en laat tien minuten doorkoken, terwijl je regelmatig doorroert. Haal vervolgens de quinoa van het vuur, maar laat het nog vijf minuten stomen met de deksel erop.
Maak ondertussen de dressing (dit kun je ook goed vooraf doen): meng alle ingrediënten in een potje en schud als een gek! Als je geen potje hebt, kun je ook als een gek kloppen met garde of vork. Breng eventueel op smaak met wat peper (het is al zout genoeg).
Meng alle groente (hou wat lente-ui ter garnering achter) en de quinoa in een kom met twee derde van de dressing. Meng voorzichtig, zodat de avocado heel blijft. Doe de salade op de borden en maak af met de zalm, de lente-ui, de overgebleven dressing en tot slot de sesamzaadjes.