Ga terug
Ultieme Eggs Benedict

Eggs Benedict: beste ontbijt ooit!

5 van 1 stem
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 verse eieren
  • 2 brioche bollen (beschuitenbollen), gehalveerd en getoast
  • 8 plakjes uitgebakken bacon of pannenkoekenspek
  • Basic azijn
  • Hollandaisesaus
  • Fijngehakte bieslook, ter garnering
  • Zout en peper
  • 1 blik gepelde tomaten van goede kwaliteit

Instructies
 

  • Fruit de sjalot en de knoflook in een beetje zonnebloemolie en voeg de gepelde tomaten en een takje tijm toe. Laat even goed doorkoken.
  • Zorg dat alles klaar staat: de Hollandaisesaus, de tomaten, het uitgebakken spek en de getoaste brioche. Breng een pan met ruim water aan de kook en doe er een scheutje azijn en wat zout in.
  • Als het water tegen de kook zit, roer je met een lepel in de pan zodat er een soort draaikolkje ontstaat. Precies in die draaikolk laat je het ei glijden. Kook het zo een minuut voor een medium ei, anderhalf voor een groot ei.
  • Schep met een schuimspaan het gepocheerde ei uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenrol.
  • Maak het bord op: onderop een halve, getoaste brioche bol, daarop een gepelde tomaat, dan een klein beetje Hollandaisesaus, dan het gepocheerde ei en nog wat extra Hollandaisesaus. Maak af met de bieslook. Et voilà, je hebt zojuist zélf een zeer technisch en klassiek gerecht gemaakt! Je verdient een schouderklopje!