Ga terug
Sangria homemade fruit in gecondenseerd glas met fruit

Sassy Sangria

Ingrediƫnten
  

  • 2 Flessen rode wijn Ć  750 ml (merlot, cabernet sauvignon)
  • 250 ml Brandy (cognac, eau de vie, etc)
  • 65 gram Kristalsuiker
  • 60 ml Sinaasappellikeur zoals grand marnier of triple sec
  • 500 gram Aardbeien, gehalveerd Ik gebruik het liefst Meinardi aardbeien
  • 3 Sinaasappels, gewassen en in dunne plakjes gesneden
  • 2 Citroenen, gewassen en in dunne plakjes gesneden
  • 3 Limoenen, gewassen en in dunne plakjes gesneden
  • Vers fruit naar keuze, zoals appel, perzik, nectarine, peer, etc. (optioneel, ik kies altijd voor groene appel, maar nectarine is ook top)
  • 5 Kaneelstokken (als je een kick wilt, kun je ook nog verse gember toevoegen)
  • 1/2 Blikje citroenlimonade (7up, Sprite, etc) (om het spannender te maken kun je ook ginger ale gebruiken)
  • 1/2 Blikje bier (gewoon pils) Dit kun je vervangen door spa rood of Sprite

Instructies
 

  • Meng de wijn met brandy, de likeur en het suiker en roer totdat de suiker is opgelost.
  • Voeg de kaneel en het fruit toe. Dek goed af en laat minimaal drie uur, maar liever nog 24 uur gekoeld staan.
  • Voeg voor het serveren de citroenlimonade en/of het bier toe en roer nog eenmaal door. Serveer met vorkjes voor het fruit!