1polderhoen van 1,5 à 2 kgJe kunt natuurlijk ook een andere kip kiezen
150gramroomboterOp kamertemperatuur
1bolknoflook
1citroen
scheutjegoede extra vierge olijfolie
6takjesrozemarijn
4takjestijm
2eetlepelsoreganoOf 4 takjes als je verse hebt
snufjezeezout
versgemalen peper
Instructies
Snij de citroen in plakjes en kneus de knoflooktenen.
Smeer de kip in met de boter, peper en zout. Zorg dat de boter overal komt en ook dat er wat boter onder het vel op de filets komt. Zo blijven de filets sowieso lekker sappig en wordt het vel knapperig. Doe ook wat boter ín de kip.
Stop de rozemarijn, tijm, oregano en knoflook in en om de kip.
Bedek de kip met de plakjes citroen. De kontjes van de citroen kun je ook in de kip kwijt. Giet de olijfolie over de kip.
Laat de kip zo minstens 3 uur (maar liever nog een hele nacht) onder plasticfolie in de koelkast marineren.
Bak de kip af: eerst 2 uur langzaam op ongeveer 110 à 120 graden in een voorverwarmde heteluchtoven.
Zet na 2 uur slow roasten de temperatuur op 180 graden hetelucht voor 45 minuten. Laat hierna de kip 15 minuten rusten onder aluminiumfolie buiten de oven. Daarna kun je lekker kluiven!