Ga terug
geroosterde polderhoen provencaals citroen kruiden

Geroosterde Polderhoen met citroen, knoflook en Provençaalse kruiden

Ingrediënten
  

  • 1 polderhoen van 1,5 à 2 kg Je kunt natuurlijk ook een andere kip kiezen
  • 150 gram roomboter Op kamertemperatuur
  • 1 bol knoflook
  • 1 citroen
  • scheutje goede extra vierge olijfolie
  • 6 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 2 eetlepels oregano Of 4 takjes als je verse hebt
  • snufje zeezout
  • versgemalen peper

Instructies
 

  • Snij de citroen in plakjes en kneus de knoflooktenen.
  • Smeer de kip in met de boter, peper en zout. Zorg dat de boter overal komt en ook dat er wat boter onder het vel op de filets komt. Zo blijven de filets sowieso lekker sappig en wordt het vel knapperig. Doe ook wat boter ín de kip.
  • Stop de rozemarijn, tijm, oregano en knoflook in en om de kip.
  • Bedek de kip met de plakjes citroen. De kontjes van de citroen kun je ook in de kip kwijt. Giet de olijfolie over de kip.
  • Laat de kip zo minstens 3 uur (maar liever nog een hele nacht) onder plasticfolie in de koelkast marineren.
    geroosterde polderhoen provencaals citroen kruiden rauw
  • Bak de kip af: eerst 2 uur langzaam op ongeveer 110 à 120 graden in een voorverwarmde heteluchtoven.
  • Zet na 2 uur slow roasten de temperatuur op 180 graden hetelucht voor 45 minuten. Laat hierna de kip 15 minuten rusten onder aluminiumfolie buiten de oven. Daarna kun je lekker kluiven!
Trefwoord boter, citroen, Kip, knoflook, kruiden, rozemarijn, tijm