Ga terug
naan broden op een roze achtergrond met theedoeken en nigella zaad

Naan brood met nigella

Porties 8 naans

Equipment

  • Deegroller
  • Kwastje

Ingrediƫnten
  

  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 gram volle yoghurt ik gebruik zelf Griekse 10% yoghurt
  • 2 eetlepels nigella optioneel

Instructies
 

  • Meng alle ingrediĆ«nten samen in een kom en kneed goed door. Breng op smaak met een theelepel zout. Verdeel het deeg in gelijkmatige bolletjes.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Rol drie bolletjes deeg uit tot een broodje van ongeveer een halve centimeter dik. Smeer in met een kwastje met zonnebloemolie en leg met die kant in de pan. Herhaal dit voor nog twee balletjes.
  • Bak de broodjes totdat het deeg gaat bubbelen, smeer de nog niet gebakken kant in met een kwastje met zonnebloemolie en bak totdat de broodjes gaar zijn. Herhaal dit proces tot al het deeg op is. Je kunt de warme broodjes eventueel nog insmeren met wat zonnebloemolie met verse, fijngesneden knoflook. Serveer de broodjes direct of laat afkoelen.