Ga terug
Chili cheese dogs met koriander, sriracha en feta

Chili cheese dogs

5 van 1 stem

Ingrediënten
  

  • 1 doosje verse varkensknakworsten van de Jumbo of vegeterriërs van de Vegetarische Slager
  • 2 eetlepels hoisin
  • 350 gr vet half-om-half gehakt of 1 blikje zwarte bonen, afgegoten en gespoeld
  • 1/2 ui, fijn gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 theelepel chili Voeg naar eigen smaak meer of minder chili toe. Wij eten het érg spicy!
  • 1/2 bosje verse koriander, fijngehakt Als je dit naar zeep vindt smaken, zou ik het vooral weglaten ;)
  • 6 Surinaamse puntjes
  • 150 gr geraspte kaas
  • Optioneel: toppings als feta, sriracha, jalapeños, mais, bosui, gefrituurde uitjes, etc.
  • Zout en peper Naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smeer de worsten in met hoisin. Dit gaat het gemakkelijkste met je vingers. Laat ze even marineren terwijl je het gehakt maakt.
  • Rul het gehakt in een koekenpan en giet eventueel overtollig vocht af.
  • Voeg de ui en het knoflook toe en fruit mee met het gehakt. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak even mee om het te ontzuren. Meng de komijn en chili in het mengsel en voeg de ketchup toe. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en meng met de koriander.
  • Bak de knakworsten in een gril- of koekenpan totdat ze mooi bruin en knapperig zijn. Ze gaan een beetje rimpelen en barsten soms open (dat is niet erg).
  • Snij de Surinaamse puntjes van boven in. Beleg eerst met een laagje gehakt en leg er dan een worst in. Eventueel kun je er nu nog een laagje gehakt op smeren. Maak af met de geraspte kaas en schuif in een ovenschaal in de oven. Laat de hotdogs ongeveer vijf a tien minuten gratineren in de oven.
  • Haal de hotdogs uit de oven en beleg met eventuele extra toppings als feta, jalapeños en sriracha. En smikkelen maar! Meestal heb je aan één grote hotdog per persoon wel voldoende, maar je kunt altijd een tweede nemen ;).