Ga terug

Charlotte's light Caesar dressing

Equipment

  • Staafmixer of blender

Ingrediënten
  

  • 1 eidooier
  • 3 teentjes knoflook, schoongemaakt
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 ansjovisfilets, op olie
  • 200 ml zonnebloemolie gebruik nóóit extra vierge olie, dan wordt het bitter!
  • 250 ml Griekse yoghurt ik kies vaak voor 0% vet om het echt light te maken
  • naar smaak peper en zout door de ansjovis heb je meestal geen zout nodig

Instructies
 

  • Stop de eidooier, ansjovis, mosterd, azijn, Parmezaanse kaas en knoflook in de blender of de maatbeker van de staafmixer. Blend totdat het gladde massa is.
  • Terwijl je zachtjes blendt, voeg je druppelsgewijs de zonnebloemolie toe aan de beker. Je zult zien dat de dressing langzaam steeds dikker wordt.
  • Voeg de yoghurt toe en meng (zonder blender of staafmixer). Breng op smaak met peper en zout en eventueel een scheutje extra azijn.