Ga terug
Charlotte's Caesar salade

Charlotte's Caesar Salade

Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 hele kip of 6 kippendijen
  • Bosje kruiden naar keuze: ik gebruik tijm, oregano en rozemarijn
  • 50 ml olijfolie
  • 9 tenen knoflook, gekneusd (eventueel twee extra tenen voor de croutons)
  • 2 eetlepel chilivlokken
  • snufje zeezout
  • 1 citroen, helft in partjes, andere helft het sap
  • 2 kroppen bindsla ook wel Romaine of little gem genoemd
  • 4 perfect halfzacht gekookte eieren
  • 250 gr roseval kriel, gekookt en afgekoeld of andere vastkokende aardappelen die je lekker vindt
  • wit brood dat al wat ouder is
  • 100 ml zonnebloemolie
  • Charlotte's light Caesardressing
  • Naar smaak geraspte Parmezaanse kaas
  • Naar smaak Worcestersauce

Instructies
 

  • Leg de kip in een braadslede en smeer 'm helemaal in met de kruiden, het citroensap, chilivlokken, zeezout en olijfolie. Stop de tenen knoflook en de citroenpartjes knus om de kip heen. Bak ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat afkoelen en snij dan in reepjes.
  • Snij ondertussen de bindsla, waarbij je oppast dat je de uiterste nerven van de krop niet mee neemt (die zijn bitter). Was de sla en laat drogen in een vergiet.
  • Maak croutons: snij het oude brood in stukjes. Bak in een koekenpan in de zonnebloem olie de knoflook van de kip of extra knoflook, totdat dit lekker gaat geuren. Let op dat de knoflook niet verbrandt, dan wordt de olie bitter. Haal de knoflook uit de pan en bak/frituur het brood hierin in een minuut of 5 bruin. Laat de croutons uitlekken op een stukje keukenrol.
  • Het opmaken van het bord: meng de sla en de krieltjes samen en leg onderop. Verdeel vervolgens partjes ei en reepjes kip over de salade. Voeg de dressing toe en rasp wat Parmezaanse kaas over het gerecht. Maak af met de croutons en serveer direct. Op tafel kun je eventueel naar smaak nog wat Worcestersauce over je salade heen druppelen.

Notities

Voor een vegetarisch alternatief gebruik je bijvoorbeeld avocado in plaats van kip en doe je een scheutje sojasaus door de dressing in plaats van ansjovis. Bij een kippenei-allergie kun je de eieren vervangen voor kwarteleieren.